søndag den 22. marts 2015

Pasta med hummersauce


Lækker hurtig pastaret med intens hummersauce. Du kan udskifte tigerrejerne med ristet laks, kammusling eller friske hummerhaler.

Pasta med hummersauce til 4 pers:

400 g. fuldkornsspaghetti
1 fennikel
1 bundt forårsløg
200 g. broccoli i små buketter
16 rå tigerrejer (de er sorte inden tilberedning og findes på frost i de fleste supermarkeder)
2 dl. hvidvin
3 spsk. flydende koncentreret hummerfond, evt. "Touch of Taste"
3 dl. creme fraiche 18 % (ikke lavere fedtprocent, så skiller saucen!)
Salt og peber.

Gør grøntsagerne i stand; skær forårsløg i skrå skiver på ca. 1 cm., del broccolien i små mundrette buketter, skær fenniklen i tynde skiver.

De optøede tigerrejer befries for skallen og lægges på køkkenrulle.

Sæt spaghettien til at koge.

Hæld vin og hummerfond i en lille gryde og lad det stå og småsimre uden låg, indtil det er reduceret til det halve.
Tilsæt creme fraiche og lad det småsimre i et par minutter - det skal ikke koge. Smag til med peber og evt. salt.

Blancher broccolien i 1 minut i spilkogende vand i en lille gryde, lad det dryppe af i en si.

Svits tigerrejerne 1 minut på hver side, i olie på en meget varm pande, tag dem straks af panden.

Varm lidt olie i en godt varm pande. Svits forårsløg og fennikel ganske kort - det skal kun lige varmes op, så max 1-2 minutter. Tilsæt evt. det dampede broccoli de sidste sekunder, for at varme det op.

Anret spaghettien i dybe tallerkener. Hæld hummersauce ud over og top med broccoli, fennikel, forårsløg og tigerrejer, server med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar