onsdag den 18. marts 2015

Bruchetta med røget laks og wasabicreme


Disse laksebruchetta´er fik vi serveret for flere år siden, som en del af en forret hos min søster. Vi har lavet dem adskillige gange siden, for de smager bare så godt. Der sniger sig dog altid et par klassiske tomat-bruchetta´er på fadet også.
Server dem som forret, som aften-hygge-snack eller som en del af en tapasbuffet.

Bruchetta med røget laks og wasabicreme, forret til 4 personer:

1 ciabattabrød
200 g. røget laks i skiver
200 g. 18 % creme fraiche
2 tsk. wasabipaste (findes på tube og kan købes i de fleste dagligvarebutikker)
friskkværnet peber
dild til pynt

Klassisk tomatbruchetta:
1 lille bakke søde små tomater (jeg er fan af Alfred & Katrines fra Brugsen)
2 fed hvidløg
3 spsk. finthakket frisk basilikum
god koldpresset olivenolie

Laksebruchetta:

Skær brødet i skiver. Læg dem på ovnens rist og rist dem ved 200 grader til de er let gyldne.
Skær et hvidløgsfed over på den flade led og gnid alle brødstykkerne med det.
Rør cremefraiche med wasbi og friskkværnet peber. Smag til og tilsæt evt. mere wasabi. Cremen skal være lidt stærk.
Læg en god stor spiseskefuld creme på hvert brødstykke og top med et stykke laks. Læg en dildkvist øverst og server med citronbåde ved siden.

Klassisk tomatbruchetta:

Skær de små tomater i kvarte. Bland dem med 1 fed presset hvidløg og finthakket basilikum, salt og friskkværnet peber
De ristede ciabattaskiver gnides med et overskåret hvidløgfed. Dryp olivenolie over og top med tomater.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar