onsdag den 21. maj 2014

Rabarberkylling


Her er en skøn sommeret med kylling og rabarber i forening. Ledsaget af nye danske kartofler og en klassisk mormordressing. Dejligt og simpelt.


Rabarberkylling til 4 personer:

1 bundt rabarber (ca. 800 g.)
1 stor fersk kylling
2 rødløg i tynde både
8 fed hvidløg, befriet for skræl
6 spsk. sukker
4 spsk. æbleeddike (eller hvidvinseddike)
salt og peber
olivenolie
1 bundt persille
1 håndfuld pinjekerner

Mormordressing:
1 lille hovedsalat
1 dl. piskefløde
saften af 1/2 øko. citron
2 spsk. sukker

Tilbehør:
1 kg. nye danske kartofler.

Vask rabarberne godt. Skær lidt af toppen (husk smagen sidder i bunden)
Skær dem i 5 cm. stykker og bred dem ud i bunden af et stort ovnfast fad.
Fordel rødløg og hele hvidløgsfed ud over rabaraberne.
Drys sukker over rabarber og løg, det kan virke som meget sukker, men rabarberne suger det til sig og retten er ikke sød når den er tilberedt. Hæld æbleeddike ud over fadet.



Trim kyllingen for overflødigt fedt og skind. Del den i 4 eller 6 dele og skyl stykkerne. Dup kyllingestykkerne tørre med køkkenrulle og læg dem ovenpå rabarberne. Pensl hvert stykke med lidt olivenolie og drys med salt og peber.
Skyl persillen godt i flere hold koldt vand. Dup den tør i et viskestykke. Læg en lille portion under hvert
kyllingestykke. Drys pinjekerner over fyldet i bunden.


Sæt fadet i en 185 grader varm ovn i en time. Skru ovnen op på 250 grader (eller grill) og brun kyllingen, til den får sprødt skind.



Vask kartoflerne godt. kog dem i godt saltet vand i 12 minutter. Tag gryden fra varmen og lad dem trække under låg i 5-8 min. (afhængig af størrelse) Hæld vandet fra. (Vend dem evt. i lidt smør på panden i et par minutter)

Mormordressing:
Del salaten i mindre stykker og skyl den godt. Slyng den fri for vand.
Pisk fløde sammen med sukker og citronsaft. Smag til med salt og peber.
Bland dressingen godt sammen med salaten.

Hæld rabarberfyldet fra fadet i en lille skål og server det sammen med kylling, kartofler og mormordressing.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar