Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
onsdag den 28. maj 2014
Citronkage med marcipan
Denne kage blev til i går, i forsøget på at lave en slags mazarinkage med citronsmag. Jeg har taget udgangspunkt i en sandkagedej og tilføjet marcipan og masser af citron.
Citronglasuren giver den lige et ekstra spark citron, så den bør du ikke udelade.
Kagen er sød og frisk på samme tid :-)
1 Citronkage med marcipan, til ca. 8 pers.:
100 g. blødt smør
100 . sukker
125 g, marcipan
3 æg
50 g. mandelmel (hvis du ikke har mandelmel blender du bare mandler til fint mel, du behøver ikke smutte dem først)
125 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
saft af 1 økologisk citron
revet skal af 2 økologiske citroner
Glasur:
2 spsk. meget blødt smør (eller smeltet)
2 spsk. citronsaft
flormelis (fik desværre ikke målt det af, men ca. 3-4 dl. vil jeg tro, eller så meget så glasuren er tilpas, uden at være alt for flydende)
Pisk smør og sukker lyst. Tilsæt æggene - et ad gangen, pisk godt.
Tilsæt citronsaft og citronskal samt revet marcipan og mandelmel.
Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend det sammen med en dejskraber.
Hæld dejen i en lille sandkageform/rugbrødsform og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter, eller indtil en kødnål kommer ren ud når den bliver stukket ned i midten af kagen.
Afkøl kagen, så den kun er lidt lun.
Rør glasuren sammen, fordel den over kagen og drys den evt. med krymmel.
Nyd den med det samme.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar