søndag den 2. marts 2014

Pizza med kødsauce og bacon


Pizzaen her er en rigtig børnepizza, med kødsauce som mætter godt. En lignende pizza blev ofte serveret i mit barndomshjem, men denne er dog improviseret efter vores smag. Toppingen kan varieres efter hvad I bedst kan lide i jeres familie.

Pizza med kødsauce og bacon, 1 bradepande:

2,5 dl. lunkent vand
1/2 pakke gær
1 tsk. salt
1 dl. groft speltmel
Hvedemel til dejen er fast til at rulle ud (fik desværre ikke målt af)

fyld:
400 g. hakket oksekød
1 mellemstort løg, hakket
4 fed hvidløg
2 dåser koncentreret tomatpuré (a 70 g. pr. stk)
1 dl. vand
1 spsk. oregano
1 spsk. merian
1 spsk. basilikum
salt og peber

Topping:
1 pakke stegt bacon (kommes på efter pizzaen er taget ud af ovnen)
cherrytomater i skiver
oliven
ananas i mindre stkker
mozzarella i skiver
wienerpølser i skiver

Opløs gæren i vandet sammen med saltet. tilsæt først speltmel og derfetr hvedemel til dejen slipper og kan æltes med fingrene. Rul dejen ud og læg den i en bradepande, så den næsten fylder den ud.
Lad dejen hæve i bradepanden imens du laver kødsaucen.

Steg løg til de er klare, tilsæt oksekød og brun det godt. Tilsæt hvidløg, krydderier, tomatpure og vand. Lad saucen simre indtil vandt er væk. Saucen må ikke være "våd" når den breder den ud på dejbunden.

Fordel saucen ud over den forhævede bund. Læg mozzarellaosten på og fordel resten af toppingen på, bortset fra bacon.















Bag pizzaen ved 250 grader varmluft i ca. 15 min. eller indtil den er sprød.
Top med bacon og drys med oregano.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar