tirsdag den 11. marts 2014

Mørbradfad med banan, ananas, porre og æble


Retten her er en klassisk karryret, men denne version blev lavet på svinemørbrad i stedet for på kylling, som vi oftest får den. Du kan sagtens bruge kokosmælk i stedet for piskefløde.
Retten kan laves spicy eller mild, vi laver den ret spicy, sådan kan vi bedst lide den.
Som tilbehør spiser vi kokosmel, peanuts og rosiner, ligesom til ristaffel.

Mørbradfad med banan, ananas, porre og æble, til 4 personer:

2 afpudsede svinemørbrad
2 store porrer, i skiver
1/2 ananas i tynde skiver
3 bananer i mønter
2 øko. æbler i tern
3 dl. hønsefond/bouillon
1/2 liter piskefløde eller kokosmælk (bruger du kokosmælk skal du IKKE bruge light-udgaven!)
2 store spsk. mangochutney
1 tsk. sambal oelek (kan udelades)
1 tsk. sukker
salt og peber
karry

Skær mørbraderne i ca. 2 cm. tykke skiver. Tryk dem flade med håndroden og krydr dem med salt og peber.
Varm lidt olie i en pande og tilsæt to spsk. karry, lad det brude op og steg kødskiverne heri på begge sider.
Læg kødet i et ovnfast fad.

Varm igen lidt olie i panden og tilsæt 2 spsk. karry. Når det bruser op, tilsætter du porrer, æbler og ananas. Lad det stege et par minutter og tilsæt nu bouillon, sukker, sambal oelek og chutney. Lad det simre i 5 minutter og tilsæt fløden. Smag til med salt og peber.
Læg bananskiverne hen over kødet i fadet. Hæld flødesaucen over, drys med lidt karry.
Bag retten i 30 minutter ved 200 grader.


Server med ris, og drys af peanuts, rosiner og kokosmel.


2 kommentarer:

  1. Har lige lavet denne dejlige ret og var meget begejstret. Tak for den.
    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Birthe, det var dejligt at høre, mange tak for Din feedback :-) kh. Eva

      Slet