torsdag den 27. februar 2014

Kirstens lækre Bananroulade




Opskriften på denne roulade, har jeg fået af Kirsten Schultz, som er mor til min ungdomsveninde Anne Mette.

Jeg har ikke tidligere smagt rouladen, men har set den postet på facebook flere gange, hvor den er blevet lovprist i høje toner. Så jeg måtte bage den med det samme.
Den er meget hurtig at bage🙌🏻

Den smager virkelig lækkert. Jeg har sukkerreduceret den lidt, og så tilsatte jeg lidt flødechokoladeknapper, samt lidt vaniljecreme til flødeskummet.

Kirstens lækre Bananroulade til 8-10 pers.:

3 æg
125 g. sukker
3 spsk. usødet kakaopulver
3 spsk. mel
3. spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. fint salt

Fyld:
3 dl. piskefløde
Vaniljecreme rørt af 1 dl. mælk og 15 g. vaniljecremepulver
400 g. bananer (svarer til ca. 5 bananer)
40 g. hakket mælkechokolade

Pynt: 1 dl. fløde pisket til ret fast skum med 1 spsk. vaniljesukker + hakket chokolade og evt. spiselige blomster

Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker lyst og skummende. Sigt kakao, mel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen. Tilsæt salt og vend det godt sammen.

Bred massen ud på en bageplade med bagepapir, til den nogenlunde fylder bradepanden ud. Sørg for, at dejen er lige høj over det hele. 

Bages ved 200 grader i ca. 10-12 minutter. Hold øje med at den ikke får mørke kanter.
Lad bunden afkøle i bradepanden når den kommer ud af ovnen. Den kondens der dannes ml. bund og bradepande, gør bunden lidt fugtigt og derved lettere, at få bagepapiret til at slippe. 
Drys et lille lag sukker ud over hele den færdigafkølede bund. Læg et stykke bagepapir på bunden og en ovnbradepande med bunden nedad mod bagepapiret. Vend det hele om og træk bagepapiret forsigtigt af bunden. 

Pisk fløden til ret fast skum. Vend flødeskum og vaniljecreme sammen med 1 spsk. vaniljesukker.
Fordel flødecreme over bunden og dernæst bananskiver, som skal dække hele bunden, bortset fra de sidste 5 cm. Drys med hakket mælkechokolade.


Brug papiret til hjælp når du ruller rouladen. 
Pak papiret om den og lad den trække på køl. Mest optimalt hvis den trækker et par timer, men gerne natten over. Skær kanterne til i begge ender. 

Pynt rouladen med pisket fløde rørt med lidt vaniljesukker og drys hakket chokolade på og evt. spiselige blomster. 

Kirsten skriver at rouladen kan holde sig flere dage på køl.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar