mandag den 2. december 2013

Perfekte sukkerbrunede kartofler


Sukkerbrunede kartofler / brunkartofler er ikke en disciplin jeg normalt har haft held med! Karamellen kan drille og det resulterer ofte i brændte kartofler med grim smag.
Her er en stensikker metode til perfekte kartofler !! Det tager lidt tid inden karamellen samler sig om kartoflerne, men når den gør, har du perfekte velsmagende kartofler med dejlig karamelsmag!


Perfekte sukkerbrunede kartofler til 4 personer:

1,2 kg. små faste kartofler med skræl
8 spsk. sukker
1 1/2 dl. vand
25 g. smør

Kog kartoflerne næsten færdige (ca. 15 min.) De skal stadigvæk være lidt hårde i midten.
Afkøl dem, pil dem og sæt dem til side.

Tag en tykbundet pande eller gryde, som kan rumme alle kartoflerne i et lag. Sæt den over jævn varme. Kom sukkeret på og hold øje med hvornår det smelter. Rør forsigtigt rundt til alt sukkeret er opløst og brunt. Det er her du skal passe på, at det ikke brænder, du er ikke i tvivl hvis det sker!

Kom vand på sukkermassen - nu stivner det hele - men fortvivl ikke, rør rundt i det, og det vil opløse sig lige så stille. Kom kartofler og smør i, når det er sket.

Lad kartoflerne simre lige så stille ved medium varme, indtil vandet er væk (det tager nok ca. 15 min.)
Rør i kartoflerne ind i mellem. Når alle kartoflerne er indhyllet i karamel er de færdige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar