søndag den 27. oktober 2013

Honningkage med appelsin, smørcreme og chokolade



Denne kage smager så dejligt! Den er godt krydret og har smag af appelsin, og så dufter hele huset af jul når den bliver bagt. Kagen bliver ret stor og bred hvis du laver én kage. Jeg valgte at dele den i to på langs.
Vil vurdere at der er til ca. 15 personer i kagerne.


Honningkage med appelsin, smørcreme og chokolade
1 stor eller 2 mindre:

500 g. honning
125 g. muscovadosukker (kan du ikke få det, kan du bruge brun farin)
500 g. hvedemel
1 spsk. kanel
1,5 tsk. natron
1 tsk. ingefær
1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. stødte nelliker
1/2 tsk. hjortetaksalt
3 æg
1 dl. piskefløde
saft og skal fra en økologisk appelsin

Smørcreme:
200 g. stuetempereret smør
200 g. flormelis
1 spsk. vaniljepulver

abrikossyltetøj (eller appelsinsyltetøj)
150 g. smeltet mørk chokolade (jeg bruger 70%)

Smelt honning og muscovadosukker i en lille gryde, til sukkeret er smeltet. Afkøl til stuetemperatur. Tilsæt fløden, appelsinsaft og skal samt de 3 æg og rør det sammen.

Bland mel, alle krydderier og natron i en skål. Hæld honningblandingen i og rør det sammen, så dejen bliver ensartet.

Hæld dejen i en form på 20 x 30 cm. og bag den i ca. en time ved 165 grader. Stik en kødnål i midten af kagen, for at se om den er færdigbagt. Nålen skal komme ren op.

Afkøl kagen helt! Flæk den på midten. Nu kan du vælge at lave én stor kage, eller 2 mindre, så deler du kagen i midten på den lange side.

Rør smør og flormelis sammen med elpiskeren på højeste hastighed, til cremen er let og luftig, det tager ca. 3 min.
Smør et lag abrikossyltetøj på den nederste kage, smør smørcreme ovenpå, læg den øverste kage på.


Hæld smeltet chokolade på toppen og smør det ud så det dækker hele overfladen.


Sæt kagen/kagerne på køl så chokoladen stivner. 


Opbevar dem på køl til de skal spises, men tag dem ud 1/2 time inden, så cremen kan blive blød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar