torsdag den 26. september 2013

Farsbrød med pastinak og persillerod


Farsbrødet er rigtig lækkert med en sødlig smag fra pastinak og persillerod.
Tilbehøret kan være alt fra en kålsalat, til ovnkartofler eller flødekartofler, pasta osv.


1 stort farsbrød til 4 personer i 2 dage:
800 g. hakket kalv og flæsk
250 g. finrevet persillerod
250 g. finrevet pastinak
2 dl. mælk
2 dl. havregryn
2 æg
2 løg, revet
1 spsk. timian
1 spsk. merian
1 strøget tsk. revet muscatnød
2 tsk. salt
friskkværnet peber

1 pakke bacon

Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienserne sammen til farsbrødet. Det er en stor portion, så det gøres nemmest med fingrene.
Form til et "brød" og læg det i en bradepande.
Læg baconskiver henover.

Bages ved 200 grader i ca- 45 min. til en time, ovne varmer forskelligt, men bacon´en skal være sprød og gylden.

Server med det tilbehør du bedst kan lide.


Her med stuvede gulerødder og kogte kartofler og broccoli.

Stuvede gulerødder:
400 g. gulerødder, revet groft
20 g. smør
3 spsk. mel
4 dl. mælk
salt & peber

Smelt smørret i en gryde, svits gulerødderne kort, drys melet i og rør det godt rundt, tilsæt mælken, lad det tykne lidt og smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar