fredag den 16. august 2013

Fynsk æggekage


Den perfekte æggekage er sprød i bunden og luftig i midten. Inspirationen til denne æggekage har jeg fundet i Sortebro Kro´s æggekage, har dog lavet den med bacon i stedet for flæsk, selvom røget flæsk er det der kendetegner en ægte fynsk æggekage, men det er altså for fedt synes jeg.


Æggekage til 3-4 personer:

8 æg str. L.
1/2 øl
1 dl. fløde eller mælk
2 spsk. mel
1 tsk. salt og friskkværnet peber
evt. lidt kogte kartofler i skiver
Smør til stegning

Tilbehør:
12 skiver stegt bacon
cherrytomater
agurk
purløg
rugbrød
grov sennep

Pisk æggene sammen. Rør melet ud i fløden/mælken. Sørg for at alle klumper er rørt ud.
Pisk blandingen i æggene. Pisk også øllet i. Dernæst salt og peber. Pisk det hele godt sammen.

Smelt smørret i en høj pande. Hæld æggeblandingen i og evt. skivede kogte kartofler. Skru lidt ned for varmen.
Du skal ikke røre i æggemassen, kun ryste panden i cirkelbevægelser. Når alt æggemassen på toppen er stivnet, lemper du forsigtigt æggekagen over på et grydelåg og vender den på panden.
Giv den 5 minutter mere på den anden side.

Drys med tomater, agurk, purløg og bacon.
Server på rugbrød med grov sennep.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar