mandag den 15. juli 2013

Rabarbersaft med vanilje


Jeg tømte fryseren i går for sidste års rabarber, 1 kg. havde jeg tilbage, de blev -sammen med en lille rest jordbær anvendt til den dejligste rabarbersaft. Jeg fik ca. 1  1/2 liter ud af portionen, så det kan godt betale sig at doble portionen, så du får tre flasker ud af det.

Rabarbersaft med vanille ca. 1  1/2 liter.

1 kg. rabarber, rengjorte og skåret i mindre stykker
1/2 kg. sukker
1 vanillestang
7,5 dl. vand
saften af 1/2 økologisk citron

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og gem dem.
Kog rabarberstykker med den tomme vaniljestang og vand i en gryde, til rabarberne er kogt møre.
Mine kogte for svag varme under låg i ca. en time. Så er alle aromaerne kogt ud i saften.

Si rabarbersaften i en si gennem et klæde ned i en stor skål.
Bland vaniljekornene godt sammen med med 1 spsk. sukker.
Rengør gryden og hæld saften tilbage, sammen med sukker, vaniljekorn og citronsaft. Lad det koge op, indtil sukkeret er helt smeltet.
Afkøl saften og hæld den på skoldede flasker, som du har skyllet i lidt atamon.

Opbevares på køl og blandes med vand i forholdet 1:4.
Nydes med isterninger og sugerør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar