mandag den 15. juli 2013

Pavlova med marcipan og sommerbær


Denne kage er fast på repertoiret hver sommer hjemme hos os. En dejlig - ikke for sød - kage med topping af sommerens skønne bær, så bliver det ikke bedre.
I dag har jeg lavet den helt klassisk, andre gange strinter jeg smeltet chokolade ud over den lige før servering.


Pavlova med marcipan til 6 personer;

4 æggehvider fra æg i str. M.
150 g. flormelis
1/2 tsk. eddike
125 g. revet marcipan

Fyld:
1/4 liter piskefløde pisket til blødt skum og tilsat 1 spsk. vanillesukker
Blandede bær, evt.; jordbær, blåbær, hindbær, solbær, ribs eller brombær

Pisk hviderne stive med halvdelen af sukkeret samt eddike. Tilsæt resten af sukkeret og pisk igen til skummet er meget stift. Bland revet marcipan i med lette tag.
Hæld marengsmassen ud på en bageplade med bagepapir og smør den ud til den er 20-25 cm. i diameter.
Bages ved 150 grader i ca. 35 min. på anden nederste rille i ovnen.

Afkøl og pynt kagen med flødeskum og bær. Drys med flormelis gennem en si.

2 kommentarer:

  1. Hej Eva Kan man bage bunden dagen før ???
    MVH. Susan

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Susan ja det kan du sagtens! Vh. Eva

      Slet