onsdag den 24. juli 2013

Jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecremé


Her er mit bud på en dejlig jordbærtærte med marcipan og mild vanillecremé.
Hvis du ønsker et gelé-lag på toppen, så smelter du bare ca. 1/2  glas ribsgelé med et par skefulde vand og pensler det over den færdige tærte. Personligt synes jeg at tærten bliver for sød med gelé, men det er jo en smagssag.

Jordbærtærte til 8 pers.;

Bund:
125 g. marcipan
100 g. smør, stuetempereret
60 g. sukker
2 æg
25 g. mel

Vanillecreme:
2 dl. sødmælk
kornene fra en vanillestang
2,5 spsk. sukker
2 æggeblommer
2 spsk. maizena

Desuden skal du bruge:
1 dl. fløde, pisket til skum, til at blande i vanillecremen
100 g. smeltet mørk chokolade til at pensle den færdigbagte bund med
1 bakke jordbær, vasket og halveret

Riv marcipanen ned i en skål. bland sukker og smør i og pisk det godt sammen. Tilsæt æggene og pisk igen. vend melet i med lette tag.
Hæld dejen i en smurt springform eller tærtefad og bag bunden i ca. 25 min. ved 175 grader. Bunden skal være let gylden. Drys chokoladen på og lad den smelte, smør den ud og afkøl bunden.











Varm mælken i en lille gryde. Bland sukker, maizena, æggeblommer og kornene fra vanillestangen og hæld blandingen i den næsten kogende mælk imens du rører konstant. Pisk indtil cremen er blevet tyk. Tag den fra varmen og læg et stykke film på overfladen af cremen og sæt den på køl i ca. 1/2 time.












Pisk fløden til ret stift skum, bland den i den kolde vanillecreme.

Fordel vanille/flødecremen på bunden og læg halve jordbær på. Server med det samme eller opbevar tærten på køl indtil den skal spises.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar