mandag den 1. juli 2013

Blomkålspizza glutenfri


Pizza med få kulhydrater og ingen gluten, lavet på blomkålsbund. Et ganske fint alternativ til almindelig pizza, da du stadigvæk får pizzasmagen. Jeg har eksperimenteret mig frem til en fast bund, med et ok resultat synes jeg.


Blomkålspizza, rigeligt til 2 personer:

1 mellemstort blomkålshoved
3 æg
1 dl friskrevet parmesan
1, 5 spsk. græsk krydderi (Santa Maria) eller oregano, hvis du ikke kan finde det græske.
1 tsk. salt
lidt peber

Fyld:
tomatsauce
parmaskinke
champignoner
mozzarella i kugle
halve cherrytomater
pesto til at dryppe med efter bagning

Eller andet fyld; kødsauce, pølser, artiskokker, asparges......

Blomkålen deles i buketter og blendes til "gryn".















Læg blomkålssmulderet på et (rent!) viskestykke og fold det stramt sammen til en bold og vrid/knug væden ud af det.













Bland blomkålssmulder, æg, ost og krydderier i en skål.
Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk det ud til en stor cirkel.
Bages ved 220 grader varmluft i 7-8 min. eller indtil bunden er gylden og sprød. Tag den ud.
















Bred et tyndt lag tomatsauce ud over bunden og læg champignoner og mozzarella på.
Bag pizzaen videre ved 200 grader (ikke varmluft nu) i ca. 10 min. eller indtil osten er smeltet.

Tag pizzaen ud, fyld parmaskinke, tomater og rucola på og dryp evt. med basilikumpesto.

Følg mig på facebook og få opdateringer ved nye indlæg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar