onsdag den 24. juli 2013

Banankage - nok verdens bedste !


Her kommer opskriften på den lækreste svampede banan-intense banankage.
Den blev ofte bagt da vi boede på Østgrønland for et par år siden, når der blev fløjet bananer ind fra Island.
Så blev der hamstret, og de bananer som vi ikke nåede at spise før de blev godt modne, blev brugt til denne kage.
Jeg tror, at det er kokosmelet i kagen som gør den helt speciel god og svampet. Prøv den selv og se om du er enig..

Banankage:

1 dl. sukker
3 æg
2 modne bananer
75 g. smør, stuetempereret
100 g. mel
25 g. kokosmel
1 spsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver
1 nip fint salt

Overtræk:
100 g. 70 % chokolade, smeltet

Mos bananerne med en gaffel.
Pisk æg og sukker lyst. Tilsæt bananmos og det bløde smør, rør det godt sammen.
Bland kokosmel, mel, vanillesukker og bagepulver. Vend det sammen med æggeblandingen.

Bages i en smurt sandkageform eller springform i ca. 30 min. ved 175 grader. Kagen er færdig når en kødnål kommer ren ud, når du stikker den i midten af kagen.

Lad kagen køle af, hæld den smeltede chokolade på og lad den størkne på køl, til den er knasende sprød.

11 kommentarer:

  1. Øj hvor lækker en kage - kan kun anbefales på det varmeste - bagte den i går.
    Selv om jeg ikke kommer med kommentarer - læser jeg dine indlæg:-)
    Men synes ikke altid jeg har noget specielt at byde på - derfor.
    Hilsen
    Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Charlotte ! Hvor er det dejligt at høre, det glæder mig, også at du følger mine indlæg. Kh, Eva

      Slet
  2. Overskriften siger det hele. Jeg har lavet 1000 banankager og det er absolut den bedste jeg har lavet.
    Tak Eva . :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Dig! Hvor er det dejligt at høre, der glæder mig! Tak for Din respons, kh. Eva

      Slet
  3. Hej:)

    Lækker kage... hvor stor en form bruges der til denne portion?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej, tak, den sandkageform eller mindre rugbrødsform egner sig bedst til denne kage, kh. Eva

      Slet
  4. Elsker banankage (og kokos) - denne må prøves. Tak for god inspiration Eva.

    SvarSlet
  5. Hej Pia! Den er altså også vildt god, så håber Du vil synes om den, kh. eva

    SvarSlet
  6. Mums go banankage. Lidt mere kokos tror jeg ville vlre godt. Lavede den i muffin forme:-)

    SvarSlet
  7. Jeg kan anbefale et touch af salt i, det fremhæver alle de gode smage :-)

    SvarSlet
  8. Det er jeg enig med dig i Rikke :-) er ellers ikke salt fan, men lidt salt gør smagen større :-) kh. eva

    SvarSlet