fredag den 21. juni 2013

Snobrødsdej med rugmel


Sct. Hans er lige om hjørnet, og i den forbindelse skal der bages masser af snobrød i haver, på strande, i skove, eller hvor man ellers fejrer Sct. Hans.
Hos os er der ofte snobrødsbagning på programmet, vi er nemlig lykkelige ejere af en hyggelig bålplads, som min mand selv har tegnet og bygget. Nedenfor kan du se lidt stemningsbilleder.

Her er min version af en lækker grov snobrødsdej....


Snobrød med rugmel til ca. 8 portioner:

4 dl. mælk (eller vand)
25 g. gær
1,5 tsk. salt
1,5 tsk. sukker
30 g. smeltet smør
400 g. hvedemel
ca. 100 g. rugmel (eller anden grov melsort)
evt. 3 spsk. tørrede brændenælder (kan købes i helsekostbutikker)

Fremgangsmåde;
Smelt smørret, rør mælken i og varm den op til den er "lillefingervarm".
Hæld mælkeblandingen i en skål og tilsæt gær, sukker og salt.
Når gæren er opløst tilsætter du først hvedemel, dernæst rugmel og evt. lidt mere hvedemel hvis dejen er for våd. Den skal kunne æltes med fingrene uden at være klistret.

Lad dejen hvile på køkkenbordet en times tid før du skal bruge den.

Beklæd snobrødspindene med stanniol der hvor snobrødet skal sidde.Bag det ensartet over gløder.








2 kommentarer:

  1. That's a very interesting structure you have around your fire.

    SvarSlet