mandag den 3. juni 2013

Rabarbertrifli

 

Her er en dejlig opskrift på rabarbertrifli, som jeg har fået af min veninde Charlotte.
Det er en god gammel opskrift som smager af den trifli som min mormor lavede i min barndom.

Det er en oplagt gæstedessert, da du kan forberede kompot og creme dagen før, og så bare montere desserten med flødeskum når den skal serveres.


Rabarbertrifli til 4 pers.:

Kompot:
500 g. rabarber
175 g. sukker
1 tom vaniljestang

Creme:
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
kornene fra 1 vaniljestang
3 dl. sødmælk
1/2 dl. fløde
1,5 spsk. maizena
1 nip salt

12 makroner
2 dl. piskefløde
hakket mørk chokolade til drys


Flæk vaniljestangen, tag vaniljekornene ud og bland dem med 2 spsk. sukker. Gem stangen til kompotten og vaniljesukkeret til cremen.

Kompot:
Skyl og rens rabarberne, skær dem i stykker på 1/2 cm. og læg dem sammen med den tomme vanillestang i en gryde. Drys sukkeret over, tilsæt 1/2 spsk. vand, læg låg på og bríng det langsom i kog.
Lad det småsimre under låg i ca. 10-15 min. Rabarberstykkerne må gerne have bid, så de skal ikke koges ud.
Smag på kompotten og tilsæt evt. lidt mere sukker. Si rabarberne fra og kog lagen lidt ind (uden låg) før den hældes tilbage over rabarberne. Hold øje med gryden, det reducerer hurtigt.
Sæt kompotten til afkøling.

Creme:
Pisk æggeblommer og vanilje-sukkeret sammen med maizena.

Bring mælk og fløde i kog. Tag gryden fra varmen og pisk æggeblandingen i imens du pisker konstant. Sæt gryden tilbage på varmen og lad det koge langsomt op. Når cremen er tyknet så den har konsistens som bechamelsauce, hælder du den straks i en skål og lader den køle helt af, i køleskabet, med et stykke film på overfladen, så den ikke danner skind.

Samling af triflien:
Knus makronerne let og fordel dem i portionsglas (eller lav triflien i en stor skål) læg derefter et lag af creme og kompot skiftevis. Sæt det på køl, hvis det ikke skal serveres med det samme.
Pynt med letpisket flødeskum og hakket chokolade på toppen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar