søndag den 16. juni 2013

Naanbrød


Lækre nybagte lune naanbrød som tilbehør til indisk mad, så bliver det ikke bedre.....



Naanbrød 4 stk.

450 g. hvedemel
2 dl. mælk
2 spsk. skyr eller yoghurt naturel
2 spsk. olie
25 g. gær
1 æg
2 tsk. salt

Drys: nigella frø, også kaldet jomfru i det grønne
Til pensling: smeltet smør

Lun mælken til den er "lillefingervarm" opløs gæren heri og tilsæt først salt og derpå de øvrige ingredienser.
Ælt dejen godt og lad den hæve i ca. 1 time.

Form 4 boller, rul dem ud til dråbeformede brød og lad dem hæve i ca. 20 min. på en bageplade.
Pensl dem med vand og drys nigellefrø på.

Bages ved 250 g. i 8-10 min. eller indtil de er gyldne.
Når de tages ud af ovnen, pensles de straks med smeltet smør.
Serveres lune til en hovedret, eller bruges til dip.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar