søndag den 30. juni 2013

Blomkålstortillas glutenfri


Har lige lavet disse blomkålstortillaer til frokost. Har eksperimenteret mig lidt frem, og synes at resultatet blev rigtig godt. Toppingen blev hvad jeg havde i køleskabet; champignoner, avocado og hakkede pistacier, men det kan varieres i det uendelige. En god chili con carne ville gøre sig godt på tortillaerne, eller røget laks, skyr og stegte grønne asparges.
Min søn spiste dem som pandekager med ahornsirup, det var han helt vild med.

Blomkålstortillas ca. 5 små tykke.

1  lille bundt blomkål, svarende til størrelsen af en knyttet voksenhånd (fik desværre ikke vejet det)
10 mandler
1 spsk. kokosmel
2 æg
2 spsk. skyr
1/2 tsk. salt
smør til stegning

Blend blomkål, mandler og kokosmel helt fint.

Læg massen i et (rent!) viskestykke, læg det i midten, rul det stramt sammen som en bold og knug væden ud af det


















Så bliver massen tør og pandekagerne bliver mindre porøse ved stegning.















Sådan ser massen ud når den er drænet.

Slå to æg ud i en skål. Pisk dem sammen med skyr og salt og tilsæt blomkålsmassen.

Steg tortillaerne i smør på en stor pande, så der er god plads til at få en paletkniv ind under dem, da de er lidt porøse når de steges. Lad dem stege godt færdig på den ene side før du vender dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar