søndag den 26. maj 2013

Squashboller


Bollerne her holder sig friske i mange dage, pga. squash og hytteost. Du skal lade bollerne afkøle helt før du spiser dem, ellers kan de virke våde i midten.


Squashboller 12 stk.:

3 dl. vand, bland 1 dl. kogende med 2 dl. koldt
1/2 pakke gær
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
2 spsk. olie
3 spsk. loppefrøskaller eller husk (kan udelades, men tilfører ekstra fibre til bollerne)
1 dl. havregryn
200 g. hytteost
1 håndfuld solsikkekerner
1/2 revet squash
4 dl. hvedemel - måske lidt mere, dejen skal være for klistret til at forme, men ikke så lind så den flyder ud
1 dl. rugmel

Opløs gæren i vandet, tilsæt sukker, salt, olie, havregryn og loppefrøskaller.
Tilsæt hytteost, squash og solsikkekerner og de to slags mel.

Ælt dejen godt sammen. Lad den hæve i ca. 30 min.

Sæt bollerne på en bageplade med en gaffel. Lad dem hæve i ca. 15-20 min.

Bages ved 220 grader, fik ikke taget tid på mine, men de skal være ret brune før du tager dem ud, da de indeholder meget fugt pga. squash og hytteost.
Lad dem afkøle før du spiser dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar