lørdag den 4. maj 2013

Pho Vietnamesisk spicy suppe med masser af fyld


Jeg elsker Pho-suppe! Lækkert fyld, som ikke er udkogt, friske sprøde urter på toppen og godt mættende pga. kødet. Denne suppe er lidt spicy og god kraftig i smagen.


Til 2 pers:

1 liter god oksefond
3 hele stjerneanis
1 stang kanel
1 frisk rød chili i tynde skiver
3 spsk. fiskesauce
1 tsk. farin
3 cm. frisk ingefær i skiver
200 g. tørrede risnudler
1 håndfuld frisk koriander
1 håndfuld frisk mynte
1/2 bakke bønnespirer
6 champignoner i skiver
300 g. oksefilet eller lign. kød, skåret i ultra tynde skiver

Drys:
1 rød chili i skiver samt 3 forårsløg i skiver

Kog oksefonden op med chili, stjerneanis, champignoner, fiskesauce, kanel, farin og ingefær.
Lad suppen simre imens du tilbereder nudlerne efter pakkens anvisning.

Anret de færdige nudler, bønnespirer, friske krydderurter og tynde skiver oksefilet i to skåle. Hæld den kogende supper over.
Det er VIGTIGT at oksefileten er skåret ultratyndt, da den udelukkende bliver tilberedt af den varme suppe.

Drys med forårsløg og ekstra chili og server med det samme.

2 kommentarer:

  1. Også en af mine favoritter, har dog aldrig lavet det selv. Mht oksefonden, laver du den så selv eller har du et godt tip til en god købevariant?
    Tak for mange gode opskrifter :)
    Mvh Lone

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lone. Jeg køber nogle gange en frossen fond hos slagteren, og ellers bruger jeg kalvefond på flaske fra supermarkedet (touch of taste, hedder fonden). :-) kh. Eva

      Slet