torsdag den 9. maj 2013

Hindbærlagkage med vanillefrosting


Min lillesøster fylder 37 år i morgen, så jeg har været i gang med projekt-lagkage siden i morges jeg stod op. Det er første gang at jeg laver en lagkage helt fra bunden med hjemmebagte bunde, hjemmelavet creme, frosting osv. Og det ER noget af et arbejde, så jeg håber at kagen smager dejligt, den skal jo først spises i morgen, så I må vente med at høre om resultatet :-)

Opskriften på kagen har jeg lånt fra denne blog Ulrik og Lynne laver de skønneste kager! Tak for opskriften! Jeg har ændret lidt på opskriten, har bl.a. reduceret sukkermængderne.


Hindbærlagkage med vanillefrosting:

Her finder du opskrift på Lagkagebunde

Kagecreme:
4  1/2 dl. mælk
1  1/2 dl. fløde
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g. sukker
1 vanillestang
4 spsk. maizena
300 g. hindbær
1 dl. fløde, pisket til skum (skal piskes i den færdige creme til sidst.

24 små makroner. (fylder sådan på en spiseske)










Start med hindbærrene, varm dem op i en gyde, indtil de bliver mosbare. Passér dem gennem en sigte så kornene bliver siet fra. Lad dem afkøle.

Hæld fløde og mælk i en gryde. Skrab vanillekornene ud af vanillestangen og tilsæt både korn og den tomme stang til mælk/flødeblandingen. Varm det op under konstant piskning til det er lige under kogepunktet.
Tag gryden fra varmen og fisk vanillestangen op.

Bland æggeblommer, sukker og maizena. Hæld den afkølede hindbærsauce i og rør det godt sammen.
Varm igen mælke/flødeblandingen til lige under kogepunktet. Hæld hindbær/maizenablandingen i, under konstant omrøring. Pisk indtil massen begynder at tykne (men uden at det koger). Det skal have konsistens som yoghurt.
Tag gryden fra varmen og hæld cremen i en skål. Dæk cremen med husholdningsfilm. Filmen skal helt ned og ligge ovenpå cremen, så den ikke trækker skind. Sæt cremen på køl.














Når cremen er afkølet, blander du fløden i med lette tag. Nu er cremen klar til at blive brugt.

Chokoladeglasur:

100 g. 70 % chokolade, smeltet
150 g. flormelis
25 g. kakaopulver (jeg bruger Valrhona´s)
1-2 pasteuriserede æggehvider

Bland flormelis, kakaopulver og æggeblomme(r) hæld den smeltede chokolade i og rør det godt sammen. Hvis cremen bliver for tyk, så tilsæt lidt vand.

Vanillefrosting:

4 pasteuriserede æggehvider
4 dl. sukker
1/4 dl. lys sirup
1/2 dl. vand
1 spsk. vanillesukker
1/2 tsk. hvid eddike

Sæt en stor skål ned i et kogende vandbad. Pisk æggehviderne næsten stive og tilsæt sukkeret.
Pisk et minuts tid og tilsæt så sirup, vand og eddike. Pisk nu i ca. 5-7 min.
Hæld frostingen i en sprøjtepose.

Flæk lagkagebundene i tre dele.
Fordel halvdelen af hindbærcremen på den 1. bund og drys med 12 knuste makroner.
Læg den næste bund ovenpå og fordel resten af cremen + de næste 12 knuste makroner herpå.















Læg den sidste bund på og smør chokoladeglasuren øverst.

Dekorer med frostingen så kanterne bliver dækket og pynt ellers som du selv ønsker.
















Så har vi smagt kagen, den smagte rigtig dejligt og gæsterne roste den meget! Frostingen nåede desværre at flyde lidt ud over fadet efter transport af kagen, måske har jeg ikke pisket længe nok.
Sådan så kagen ud indeni:


2 kommentarer:

  1. Hej Eva
    nøj, hvor ser den flot ud. Jeg håber også at du synes den smagte.
    m.v.h.
    Ulrik

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak Ulrik, også mange tak for opskriften, jeg kan helt sikkert lære meget af Dig hvad angår kager ;-)
      Kagen blev meget rost og jeg må sige at hjemmebagte bunde er kommet for at blive hos os, de tåler jo slet ikke sammenligning. Mange hilsner eva

      Slet