søndag den 7. april 2013

Hane i sort øl og cola


Jeg har glædet mig til at afprøve denne opskrift, som jeg har fået tilsendt af to af mine trofaste bloglæsere; Margrethe og Poul Fredskilde. Margrethe og Poul har boet i Frankrig i en årrække, hvor de blandt andet drev en restaurant. Retten smager rigtig dejligt, den mørke øl mørner kødet og giver saucen en dejlig smag i samspil med colaen. Margrethe skriver at de oftest spiser risotto til retten.

Hane i sort øl til 4-6 pers.

1 hane ca. 2 kg.
1 porter eller guiness
1½ dl. Ø cola fra Søbogaard
1 tsk. spidskommen
½ tsk kommen
1 glas calamataoliven
1 kvist timian
2 friske laubærblade
2 store løg, hakkede
andefedt eller olie

Parter hanen i 6-8 stykker. Brun den godt og stil den til side.
Brun løgene, læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og tilsæt krydderier, øl og cola. Læg låg på og lad det småsimre i en times tid. 
Tag bryststykkerne op og dæk dem til med folie.
Tag låget af gryden, tilsæt oliven og lad saucen simre videre med resten af kyllingestykkerne, indtil den er reduceret og kraftig i smagen.

Server med risotto, ris eller ovnkartofler, samt en god salat.




2 kommentarer:

  1. En spændende ret - både øl OG cola - det skal helt sikkert prøves! Tak for et godt indlæg.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Allan ! Ja det var også min tanke, en sjov kombination med øl og cola. Retten smager rigtig dejligt, så kast dig endelig ud i det :-) vh. eva

      Slet