lørdag den 27. april 2013

Dessertkage med banan, abrikos og chokolade


Kagen her er super lækker. Jeg har fundet opskriften på en Ânglamark melpose for nogle år tilbage, og har bagt den adskillige gange siden. Der er kalorier i den, ja ! men det skal man tillade sig selv engang imellem.
Jeg har overtrukket kagen med hvid chokolade, men du kan sagtens bruge lys- eller mørk chokolade hvis du foretrækker det. Eller helt udelade overtræk.

1 kage i springform:

150 g. stuetempereret smør
100 g. sukker
3 æg
2 modne bananer
100 g. økologiske usvovlede abrikoser
100 g. hakket chokolade (lys eller mørk, som du foretrækker)
1 dl. appelsinjuice
1 spsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver
4 dl. hvedemel

Overtræk: 100 g. smeltet hvid- lys- eller mørk chokolade rørt op med 1 spsk. blødt smør.

Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggene et ad gangen.
Mos bananerne med en gaffel og bland dem i æggemassen.
Hak abrikoser og chokolade og vend begge dele i æggemassen sammen med bagepulver, vanillesukker, juice og til sidst melet.

Kom dejen i en smurt springform. Bag den i midten af en 185 g. varm ovn i ca. 35 min.

Overtræk kagen med chokolade- eller lad være og spis den som den er.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar