lørdag den 23. februar 2013

Stegte indiske ris


Disse ris fungerer som tilbehør til indiske retter, eller som selvstændig ret, tilsat stegt kylling, lam eller okse.


Stegte ris til 4 pers.:

8 dl. kogte (fuldkorns)basmatiris
1 dl. pinjekerner
1 finthakket løg
1 dl. lyse rosiner
evt. en finthakket rød chili
1 spsk. karry
1 spsk. gurkemeje
1/2 tsk. cayennepeber
10 kardemommekapsler
2 kanelstænger
salt og peber

Svits løget i en wok til det begynder at tage farve. Tilsæt rosiner, pinjekerner, chili og krydderier og rør rundt i et par minutter. Tilsæt ris og lad det svitse i 10 min. imnes du jævnligt rører i det.
Smag til med salt.

Nb. kardemommekapslerne kan ikke spises, de er ligesom kanelstængerne smagsgivere og kan fiskes op ved serveringen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar