lørdag den 23. februar 2013

Konfektkage med hvid chokolade, marcipan og et strejf af lakrids


Jeg har eksperimenteret mig frem til denne konfektkage som er uden mel og med en mild lakridssmag. Hvis du ønsker en mere dominerende lakridssmag, kan du fordoble mængden af lakrids.


1 kage i springform:

100 g. mandelmel (Hvis du ikke kan finde mandelmel, kan du selv blende mandler til fint mel)
3 æg
100 g. sukker
75 g. marcipan, revet
150 g. økologisk smør
150 g. hvid chokolade, hakket
1 spsk. groft lakridspulver (evt. fra Johan Bülow)

Flormelis til pynt samt en bakke blåbær.
God vanilleis.

Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Tag gryden fra varmen og tilsæt det hakkede hvide chokolade og rør rundt til chokoladen er smeltet. Lad det køle lidt af.
Pisk æg og sukker lyst og skummende, tilsæt lakridspulver og marcipan. Hæld smør/chokoladeblandingen i og pisk det godt sammen. Vend til sidst mandelmelet i med lette tag.
Smør en springform godt med smør og hæld massen deri.

Bag kagen i en 170 grader varm ovn på anden nederste rille i ca. 25-30 min. eller til en kødnål kommer ren ud når den stikkes ned i midten.
Lad kagen køle af og drys flormelis gennem en sigte ud over kagen.

Server kagen med en kugle god vanilleis og blåbær.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar