søndag den 20. januar 2013

Omelet med ricotta og krydderurter

Dejlig omelet med fyld af ricotta, spinat og krydderurter. Vores yndlingsspise i weekenden, når vi har god tid til at nyde morgenmaden.


2-3 pers.:

6 øko. æg
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. mælk
1 spsk. hvedemel
1 dl. hakkede krydderurter, f.eks. purløg, estragon, kørvel eller basilikum
lidt smør eller olie til stegning
1 bæger ricotta (250 g.)
1 bundt forårsløg, fintsnittet
150 g. spinat, grofthakket
1/2 tsk. revet muscatnød
salt og peber

Tilbehør:
Cherrytomater, bagt parmaskinke og evt. rugbrød og rucola.

Skyl spinaten grundigt i flere hold koldt vand. Lad den dryppe godt af og læg den i et rent viskestykke og pres den tør.
Smelt lidt smør/olie på en pande og steg forårsløgene. Skru ned for varmen og tilsæt spinaten. Lad den falde sammen. Hæld spinat og forårsløg i en skål og tilsæt ricottaen. Krydr godt med salt, peber og muscatnød.

Pisk æggene godt sammen. Rør melet ud i mælken og tilsæt det til æggeblandingen sammen med krydderurter, dijonsennep, salt og peber.
Smelt lidt smør på en stor pande og hæld æggemassen på. Skrab forsigtigt til massen er næsten stivnet. Fordel ricottablandingen på omeletten og fold den sammen. Lad den varme på panden i yderligere to minutter.

Server:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar