torsdag den 17. januar 2013

Krydret gryde med søde kartofler og kylling

En dejlig vintergryde med søde kartofler, kylling og en smule kokosmælk.
Søde kartofler fås bl.a. i Super Brugsen, de ligger typisk tre i en pakke, ved siden af kartoflerne.
Søde kartofler er botanisk set slet ikke kartofler. Sød kartoffel er nemlig en jordknold (rødder) de har konsistens omtrent som en jordskok, dvs. de er blødere og indeholder mindre stivelse end alm. kartofler. 


Krydret gryde med søde kartofler og kylling 4 pers:

800 g. søde kartofler (ca. 2 pakker)
1 porre
2 rødløg
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1-2 tsk. sambal oelek (chilipasta)
1 dåse hakkede tomater
3 dl. hønsefond/bouillon
1 lille dåse kokosmælk (165 ml.)
1/2 spsk. fintrevet frisk ingefær
1/2 bundt koriander
400 g. kyllinge inderfilet

Tilbehør:
Lune Naanbrød

Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm. Kog dem i saltet vand i 5 min. Hæld vandet fra og lad dem stå og dampe af.

Snit rødløgene og steg dem i en gryde i olivenolie, til de er møre og blanke. Tilsæt revet hvidløg og chilipasta og derefter hakkede tomater og bouillon. Lad det simre under låg imens du ordner kyllinge-inderfileterne.

Fjern den hvide streng som går gennem hver filet. Det gøres nemmest ved at holde en skarp saks på hver side af strengen, og trække den op. Kassér strengene.
Klip hver filet igennem i midten på langs.

Blend tomatsaucen med en stavblender og tilsæt derefter kyllingestrimlerne og lad dem simre for svag varme under låg i 10 min.

Tag låget af gryden, tilsæt kokosmælk, revet ingefær, de kogte søde kartofler og porrer til saucen. Varm igennem i 2-3 min. og drys frisk hakket koriander over retten.

Server lune naanbrød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar