fredag den 25. januar 2013

Chokolade-marcipankage uden mel


Denne kage er FANTASTISK ! intens chokoladenydelse uden dikkedarer.
Kagen indeholder kun 6 ingredienser: 70 % chokolade, marcipan, vanille, smør, æg og sukker. Kagen har fulgt mig i mange år, men af uvisse årsager er det flere år siden jeg sidst har lavet den.
Jeg er lidt bekymret over at skulle tilbringe weekenden med denne kage i huset, det kan jeg slet ikke administrere, så må vist hellere sende noget af den ud af huset :-)

1 kage i springform:

200 g. god 70 % chokolade
125 g. blødt smør
150 g. sukker
200 g. revet marcipan
5 æg
kornene fra 1 vaniljestang

Tilbehør kunne evt. være en god vaniljeis og hindbærpure.

Smelt chokoladen over vandbad eller i en chokoladesmelter.
Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsæt vaniljekornene.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt.
Hæld den smeltede chokolade i dejen imens du pisker godt. Vend marcipanen i med en dejskraber.

Hæld dejen i en smurt springform på 25 cm. i diameter og bag kagen ved 175 grader, på anden nederste rille i ca. 35 min.


Mums !

Og her pyntet som påskekage, med karamel og mandelæg.

8 kommentarer:

  1. Wau - lige en kage efter min smag. Jeg har det som dig - den får ikke lov til at blive gammel her i huset. Elsker marcipan og chokolade.
    Mange hilsner Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja sådan har en ægte chokaholic det, ingen stopklods hvad angår chokolade og kage. Du bør prøve kagen Charlotte, Du bliver afhængig ! Kh. eva

      Slet
  2. Svar
    1. Hej Josefine! Jeg bruger sjældent varmluft, så nej, kun hvis jeg skriver det specifikt i opskriften :-)

      Slet
  3. Så lækker en kage. Erstattede sukker med kokos nectar (liiiidt sundere)
    Den blev fantastisk!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej :-) Det var da dejligt at høre! Jeg kender slet ikke kokos nectar, det må jeg da lige google. Hav en dejlig dag, kh. Eva

      Slet
  4. Hej Eva. Det må være himmerigsmundfulde at spise denne kage :-) Kan du oplyse mig om størrelsen på den springform du har brugt? Jeg tænker at bagetiden er afhængig af størrelsen på formen.
    Hilsen Ann

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Ann! Tak, den er så lækker og springformen jeg har brugt er 25 cm. i diameter. Godt at du spurgte, så jeg kan få tilføjet det til opskriften ;-) kh. Eva

      Slet