mandag den 28. januar 2013

Asiatiske kødboller i kokos-lime sauce


Dejlig ret med en lækker kokos-lime sauce med masser af frisk citronsmag og lidt chili. Saucen her er rigtig dejlig, med en sur/sød smag som balancerer fint. Og hvis du serverer dampet broccoli- eller blomkål til i stedet for ris, og undlader sukker i saucen, så bliver det en fin palæo-ret.


4 pers.;

500 g. hakket kalv og flæsk / eller kyllingekød
1 løg
1 stængel bladselleri
1 stor grøn chili uden kerner
1 fed hvidløg
1,5 tsk salt
friskkværnet peber

Sauce:
1 dåse kokosmælk
1 stort løg i både
2 limefrugter (eller 1 citron)
3 kaffir lime blade (kan udelades)
1 rød chili, hakket (med eller uden kerner, afhængig af hvad styrke du foretrækker)
1 stor spsk. karry
1/2 tsk. sukker

Tilbehør:
Ris og en god salat

Blend bladselleri, hvidløg, løg og den grønne chili i en mini hakker, til det er meget finthakket.
Steg det i lidt olie på en pande i 5 min.
Lad det køle af.
Rør kødet med salt og peber og tilsæt den afkølede grøntsagsblanding.
Form farsen til kugler på valnøddestørrelse og steg dem i lidt olie imens du ryster panden, så de bliver nogenlunde runde. Sæt dem til side imens du laver saucen.

Hæld kokosmælken på panden sammen med løgbåde, kaffir lime blade, rød chili, karry, sukker, samt saften fra to lime. Lad det koge i 5-7 minutter og smag til med salt og peber.
Læg kødbollerne i saucen og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar