mandag den 31. december 2012

Kransekage med nougat


Her er mit bud på årets kransekage. I forhold til andre opskrifter, er der kun 7 spsk. flormelis i marcipanmassen, som ellers kan være alt for sød efter min smag.
Kransekagestykkerne er lækre bløde i midten og med en knasende overflade.


12 stykker:

500 g. ren rå marcpian
3 mellemstore æggehvider
7 strøgne spsk. flormelis

Fyld:
200 g. nougat

Pynt:
150 g. flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
1 spsk. citronsaft (eller eddike)

Del nougaten i 12 stænger os sæt dem i fryseren i 2 timer (så smelter de ikke i ovnen)

Ælt marcipan, æggehvider og flormelis sammen til en ensartet masse. Start med at bruge 2 æggehvider, og justér med den sidste, så massen ikke bliver for blød.

Kom massen i en sprøjtepose evt. med en stor stjernetyl, men du kan også nøjes med at klippe et hul.
Sprøjt massen ud i 12 stænger a 8 x 2 cm. Tryk de frosne nougatstænger ned i.

Sprøjt resten af marcipanmassen over.

Bag kransekagestykkerne gyldne ved 170 g. i ca. 15-20 min. midt i ovnen.
Afkøl.

Rør flormelis, æggehvide og citronsaft sammen til en lind, men ret fast glasur. Hold lidt æggehvide tilbage, indtil du fornemmer konsistensen er rigtig.
Hæld glasuren i en plastpose beregnet til madvarer. Klip et mikroskopisk hul i det ene hjørne og dekorér hvert stykke med glasur.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar