fredag den 16. november 2012

Stegt flæsk med persillesovs


Min mand er meget glad her til aften, gudespise kalder han denne gamle klassiker :-)




Til 2 sultne voksne:

500 g. stegeflæsk i skiver
Salt og peber

Kartofler

Sovs:
15 g. smør
2 spsk. mel
1/2 l. letmælk
1 bundt persille, vasket grundigt og hakket fint.
Salt og peber

Læg flæsket i en bageplade med bagepapir - krydr det godt med salt og peber.
Bag det ved 200 g. i ca. 40 min. eller indtil det er sprødt. Måske skal nogle stykker have lidt længere tid i ovnen end andre. Læg flæsket på køkkenrulle.

Kog kartoflerne imens flæsket steger i ovnen.

Lav sovsen:
Smelt smørret i en gryde. Hæld melet i og rør det sammen til en "dej" Hæld mælken i lidt ad gangen, imens du bliver ved gryden hele tiden ! (varm evt. mælken i microovnen inden du starter) Bag sovsen op, til den har en passende konsistens.
Tag gryden fra varmen og hæld persillen i.

Servér med det samme.
Vi fik rødbede-æblesalat til.


2 kommentarer:

  1. Åhh for den da - din mand har ret - en gudespise. Vi kunne også med lethed sætte 500 gram flæsk til livs.
    Næste gang kommer de i ovnen - det har jeg ikke prøvet før - elsker når det knaser.-)
    Mange hilsner Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er fantastisk Charlotte, eneste hage er, at huset stinker af gris flere dage efter ;- )

      Slet