søndag den 11. november 2012

Hvidløgsbrød i bradepande


Endnu et eksperiment - hvidløgsbrød til aftenens lasagne. Utrolig nemt, skal ikke æltes, bare røres sammen og hæve et par timer på køkkenbordet.



1 ovnbradepande:

7 dl. lunkent vand
25 g. gær
Pizzamel (eller hvedemel)
2 tsk. groft salt


Hvidløgsolie:
1 dl. olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk. oregano
1 tsk. basilikum

Flagesalt til drys

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og derpå mel. Jeg har ikke angivet en mængde for melet, men dejen skal være temmelig lind og våd, så prøv dig frem.
Hæld dejen i en stor ovnbradepande foret med 2 stykker bagepapir og lad den hæve på køkkenbordet i et par timer.

Lav imens olien. blend olie, hvidløg og krydderier til hvidløgene næsten ikke kan ses.

Prik en masse huller i dejen og hæld olien jævnt ud over det hele. Drys med flagesalt, og bag brødet ved 225 g. varmluft, indtil det er gyldent og sprødt, glemte desværre at tage tid på mit brød.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar