fredag den 2. november 2012

Fyldte peberfrugter med kalv og flæsk


Klar til ovnen

Forleden fandt jeg disse peberfrugter i Brugsen til kun 2 kr. pr. stk.og vidste med det samme, at de skulle laves med fyld.
Jeg kan bedst lide dem med en fars i, så er de nærmest som små farsbrød i hver sin form, og de bliver ikke tørre, som de godt kan risikere, når du steger fyldet inden det fyldes i.


Bagte peberfrugter 5 stk.
4 personer:

500 g. hakket kalv og flæsk
5 store gule- eller røde peberfrugter
1 dl. rå ris (brune eller parboiled) som koges og du får derved dobbelt mængde
1 æg
1 lille revet løg
1/2 dl. fløde
6 spsk. god tomatketchup
1 spsk. tørret basilikum
1 tsk. salt
friskkværnet peber

Topping:
Lidt revet cheddar eller anden ost
Små skiver tomat
Lidt hakket persille

Kog risene efter pakkens anvisning. Lad dem køle af.

Rør en fars af kød, æg, revet løg, fløde, ris, ketchup og krydderier.

Skær toppen af peberfrugterne, fjern frø og skillevægge.
Fyld fars i, pres det godt sammen.
Læg tomatskiver på toppen og drys med persille og ost.

Bag dem i en 200 grader varm ovn i en time.

Server dem med en god salat til og evt. tzatziki.
Tilbehøret vi fik, var fintsnittet rødkål, appelsinfileter, æblebåde og valnøddekerner. Samt en dressing bestående af:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. honning
salt og peber

Sådan så aftenens tallerken ud...


2 kommentarer:

  1. For pokker hvor ser det lækkert ud - det er meget længe siden jeg har fået peberfrugter med fyld. Salaten passer fint til retten - og hvilke farver.
    Mange hilsner Charlotte

    SvarSlet
  2. Kære Charlotte ! Mange tak fordi Du læser med på min blog, og gør brug af opskrifterne, det er jeg rigtig glad for. Ja de er ret gode de her peberfrugter, du skal dog passe på med at bruge for fedtfattigt kød, så har de en tendens til at blive tørre.
    kh. eva

    SvarSlet