tirsdag den 13. november 2012

Andebryst med rød karry og kokos

DÅSEMAD ! Sådan kunne dette indlæg passende starte, en utrolig nem ret, hvor der indgår ikke mindre end tre dåse-ingredienser, kokosmælk - bambusskud og minimajs. Sidstnævnte foretrækker jeg i den friske udgave, hvis jeg kan få det. Man kan variere fyldet i sovsen efter smag. Det havde klædt retten (som er meget beige) med lidt grønt, evt. sukkerærter, små broccolibuketter, eller et drys af frisk koriander på toppen.

2 pers.

2 andebryster
Sauce:
1 pakke (eller dåse) minimajs
2 små dåser bambusskud
1 dåse kokosmælk -light eller almindelig
2 tsk. rød karrypasta (red currypaste)
3 spsk. fiskesauce
Salt

Hakkede peanuts til topping og evt. hakket frisk koriander
Tilbehør: ris

Kog risene.

Krydr andebrysterne godt med salt og peber. Steg dem på skindsiden på en pande, til de er sprøde. Vend dem og steg dem i to min. på kødsiden. Hvis din pande kan gå i ovnen, så sæt dem i en 180 grader varm ovn i 15 min. Ellers læg dem i et lille ovnfast fad.
Lad dem hvile i 5-10 min. i folie. Lav imens saucen.

Hæld kokosmælk og de øvrige ingredienser til sovsen i en gryde. Lad det småkoge i ca. 10 min. Smag til, evt. med mere fiskesauce eller karrypasta.

Skær andebrysterne i skiver (andekød må gerne være let rosa) og anret med ris og sauce.

6 kommentarer:

  1. Tror du jeg kan bruge grøn karrypasta - det har jeg nemlig i forvejen :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det tror jeg godt at du kan, jeg ville da prøve, hvis det var det jeg havde :-)

      Slet
    2. Det ser bare super lækkert ud. Jeg elsker and og rød karry. Næste gang jeg har det i huset skal denne ret afprøves.
      Mange tak for inspiration.
      m.v.h.
      Ulrik

      Slet
    3. Tak Ulrik, det er en lækker og hurtig ret, og and er jo bare et undervurderet stykke kød synes jeg :-)

      Slet