lørdag den 29. september 2012

Kanelsnurrer



Er der noget bedre end lune nybagte kanelsnurrer? Hos os er det bagværk som vækker glæde hos både store og små og huset dufter fantastisk i flere timer derefter :-)

Jeg har skelet til Claus Meyers opskrift da jeg udviklede disse, dog med flere ændringer, både i fremgangsmåde og ingredienser.

Kanelsnurrer, ca. 18 store:

5 dl. kold mælk
50 g. øko. gær
1 æg
900 g. hvedemel
150 g. sukker
10 g. salt
10 g. stødt kardemomme
150 g. koldt smør i tern

Fyld:
200 g. blødt smør
200 g. farin
20 g. stødt kanel

Sammenpisket æg til pensling + sukker til strøelse

Fremgangsmåde:
5 dl. kold mælk hældes i en røreskål og gæren tilsættes sammen med sukker, salt og kardemomme. Pisk det godt sammen med et piskeris. Tilsæt mel og æg og kør dejen sammen på en røremaskine. Ikke længe, bare lige til det bliver en homogen dej.

Tilsæt smørret til dejen og kør maskinen på laveste hastighed, indtil du ikke kan se smørret mere. Sæt nu maskinen op på høj hastighed og ælt til dejen slipper skålens kanter. Det kan tage 5-7 minutter, men bliv ved maskinen hele tiden, så den ikke hopper ned fra bordet.

Lad dejen hæve i 45 min. tildækket.

Rør remoncen sammen imens dejen hæver.

Slå dejen ned og rul den ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 60 x 30 cm. Smør remoncen ud over hele dejfladen og fold 1/3 af dejen ind mod midten og den anden tredjedel indover den første. Rul igen dejen ud, til den bliver 30 cm. på det korteste stykke.

Skær baner af ca. 2,5 cm. på den led, som er ca. 30 cm. lang. Sno hvert enkelt stykke 7-8 gange og tag den med den ene hånd og vikl den rundt om din pege- og lange finger på den anden hånd og stik enden ned i midten af den foldning du har lavet. Fordel snurrerne på to bageplader på bagepapir.



Lad snurrerne hæve i 45 minutter.

Pensl snurrerne med sammenpisket æg og drys med sukker.
Bages ved 200 grader varmluft i ca. 15. minutter, eller indtil de er pænt brune. Meget af smagen sidder i karamelliseringen i top og bund, derfor er det vigtigt, at de får en god kulør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar