lørdag den 29. september 2012

Kanelknuder / Kanelsnurrer


Er der noget bedre end lune nybagte kanelsnurrer? Hos os er det bagværk som vækker glæde hos både store og små og huset dufter fantastisk i flere timer derefter :-)
Tag bare børnene med i køkkenet, det er sådan et fint projekt at have sammen med dem.

Kanelsnurrer, 12 store:
75 g smør
3 dl mælk
4 g. salt (1 tsk.)
2 spsk. sukker
25 g. øko. gær
ca. 500 g mel

Fyld:
110 g blødt smør
110 g farin
2 spsk. stødt kanel

Sammenpisket æg til pensling

Glasur af flormelis og æggehvide

Fremgangsmåde:
Smelt smørret, tilsæt mælken, og varm op til "lillefingervarm"
Tilsæt salt, sukker og smuldret gær.
Tilsæt mel og rør dejen sammen på røremaskine eller i hånden. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er meget våd, men den skal være til den klistrede side. Drys lidt mel over dejen og lad den hæve i ca. 40 min.

Rør remoncen sammen.

Sigt mel ud over bordet. Ælt dejen og tilfør mere mel, til den kan æltes med hænderne uden at klistre.
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 45 x 35 cm.

Smør remoncen ud på den ene halvdel og fold den anden halvdel henover.




Dimensionerne tjekkes

Skær dejen i 12 baner (på fotoet herover er der kun 1/2 portion dej, derfor kun 6 baner)

Skær en slids op til 2 cm fra samlingen, sno begge dejstrimler, og vikl dem rundt om hinanden til en slags løs knude.


Læg snurrerne på en bageplade og lad dem efterhæve i en times tid.

Tænd ovnen på 200 grader. Pensl med sammenpisket æg (tag 1-2 spsk. æggehvide fra til glasuren) og bag snurrerne i ca. 15 minutter eller indtil de er fine og gyldne.

Rør glasur af æggehvide og flormelis. Tilsæt flormelis i en mængde så glasuren bliver tyk og sej.
Dekorer snurrerne med den tykke glasur, som størkner på kort tid og er pænere end glasur rørt på vand.


Tip, du kan tilsætte hakkede mandler, eller rosiner til fyldet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar