lørdag den 14. juli 2012

Koldhævet bradepandebrød


Dette brød fandt jeg i Magasinet LIV, udviklet af Lone Kjær.
Dejen koldhæver natten over i køleskab, så det er utrolig nemt.

Du kan også lave boller af dejen, du sætter dem så bare med en ske og bager dem ved 200 g. i ca. 15 min.

Koldhævet bradepandebrød:

2 dl. kærnemælk
15 g. gær
4 dl. koldt vand
1 spsk. olivenolie
1 spsk. groft salt
1 spsk. honning
200 g. grovvalsede havregryn (eller finvalsede)
450 g. hvedemel
5 spsk. frø, blanding af f.eks. hørfrø, solsikkekerner, græskarkerne, sesam osv.
1 æg til pensling.

Dag 1:
Kom kærnemælk i en skål, og opløs gær heri. Tilsæt vand, olie, salt og honning.
Rør havregryn i væsken og dernæst hvedemel lidt ad gangen. Rør godt i dejen, til den får konsistens som tyk havregrød.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den til hævning til næste dag i køleskabet.

Dag 2:
Tag dejen ud og vælt den i en bradepande 30 x 20 cm. foret med bagepapir. Glat dejen ud med en våd håndflade så den fylder formen ud. Lad den hæve tildækket i 2 timer.

Tænd ovnen på 200 g. Bland frøene sammen, pensl dejen med sammenpisket æg og drys frøene på. Bag brødet i ca. 40 min. og afkøl på en rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar