fredag den 6. juli 2012

Karrygryde med kalkun, æbler, porrer og ananas


Er der noget bedre end en god varmende karryret, når efteråret sætter ind? 

Vi elsker karrygryde og får det ret ofte i løbet af efteråret og vinteren. Jeg laver altid retten på slump, men ingredienserne varierer aldrig, de er som i opskriften, men fra gang til gang i varierende mængder. 
I øjeblikket har vi de dejligste æbler i haven, så da jeg lavede retten forleden var det med overvægt af æbler. 
Lav bare en stor portion, for retten smager faktisk endnu bedre dagen efter, når den har stået i køleskabet og trukket smag.


Karrygryde - rigeligt til 4 personer:

1 kalkunbryst ca. 900 g.
3 porrer, renset og skåret i ringe
4 øko. æbler, i tern
1/4 ananas i tern
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g.)
1 lille dåse kokosmælk (se foto nedenfor) eller 1 dl. fløde.
2 tsk. sambal Oelek (kan udelades men giver retten medium chili-styrke)
Kyllingefond eller vand
3 spsk. karry
2 spsk. stærk Mango Chutney
Olie
Salt og peber.

Tilbehør:
Kokosmel
Rosiner
Peanuts
Chutney
evt. bananskiver

Brune Ris / kålsalat


Skær kalkunbrystet i 2-3 cm. store tern.

Brænd karryen af i lidt olie og svits kalkunkødet.

Tilsæt alle grøntsagerne (minus ananas) og lad dem svitse med i 5 minutter.

Tilsæt tomatpuré, sambal oelek og mango chutney og ananasstykker.

Hæld kyllingefond/vand ved, til det lige akkurat dækker kødet.
Lad det simre under låg i ca. 10 min.

Hæld kokosmælk/fløde ved og varm det igennem i 5 min.
Smag til med salt og peber og evt. mere karry og sambal oelek.

Servér med ris, kokos, peanuts, rosiner og chutney, samt en god kålsalat.

2 kommentarer:

  1. Kære Eva...hvor har du købt den mango- chutney? Hilsner

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er købt hos en karanio-sakral behandler i Seden ved Odense, hun solgte lidt hjemmelavede ting i sin klinik :-) kh. Eva

      Slet