tirsdag den 10. juli 2012

Aspargessuppe af grønne asparges


Denne suppe er lavet på grønne asparges.
Egentlig er suppe jo ikke rigtig sommermad, men hvis den skal laves af danske asparges i sæsonen, ja så er det nu.

Suppen er igen fra www.foodfanatic.dk dog med ændringer. Jeg har ikke siet suppen, som opskriften ellers dikterer, finder det formålsløst at si suppen til en tynd suppe, for så bagefter at jævne den tyk igen med maizena. Desuden sier man jo alt det gode og sunde fra på den måde.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den:

Opskriften passer til 2 personer som hovedret, eller 4 personer som forret.

Ingredienser
600 g. hvide eller grønne asparges
1 lille løg
1 spsk. olie eller smør til stegning
600 ml hønsebouillon/hønsefond
1 dl fløde
Salt
Hvid peber (sort peber kan også bruges)

Skæl stænglen, hvis der bruges hvide asparges, og knæk enderne af som beskrevet for oven. Snit stænglerne, men efterlad lidt af hovederne hele og sæt til side. Skyl grundigt. Hak løget og varm olie/smør i en gryde. Tilsæt løg og snittet asparges, svits et par minutter uden at det tager farve og tilsæt så bouillon eller fond. Bring gryden i kog og lad det hele simre, indtil aspargessnitterne lige akkurat er møre (koges de for længe, vil det påvirke smagen). Blend suppen grundigt, smag til med fløde, salt og peber.
Mens suppen simrer, dampes aspargeshovederne. Kommes i suppen lige inden servering.

Spis godt brød til. Vi fik fougasse med mozzarella og parmaskinke til (opskrift findes her på bloggen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar