mandag den 18. juni 2012

Langtidsbagte tomater


Det er helt vildt, så intens smag tomater får, når de bages i lang tid ved lav temperatur.
Juicen reduceres og tomaterne bliver som soltørrede tomater.
Hvis laver en stor portion kan du komme dem på atamonskyllede glas og hælde olivenolie over, så kan de holde sig længe på køl.
Vi bruger tomaterne i salater, til tomatpesto, over koteletter i fad osv.

Tomater, san mazano egner sig godt, de indeholder ikke så meget saft som andre små tomater
Balsamico
Olivenolie
Rørsukker
Salt
Peber
Evt. timian


Tænd ovnen på 125 g. (laver du flere plader så bag dem ved 115 grader på varmluft)

Skyl og halvér tomaterne og læg dem med skæresiden opad i en bradepande.
Dryp med balsamico og olivenolie og drys med lidt rørsukker, samt salt og peber.


Bag dem i ca. 2 timer, eller til de er skrumpet og smager rigtigt.

Her konserveret i god koldpresset olivenolie

Følg mig på Facebook og få de nyeste opskrifter først, samt små glimt fra mit liv.

2 kommentarer:

  1. Kunne man ikke lave disse med grønne tomater ?? og så måske give dem lidt ekstra sukker ??

    SvarSlet
  2. Hej! Det har jeg ikke prøvet, men det er da et forsøg værd :-) vh. Eva

    SvarSlet